×

Circle of Harmony

Natuzzi Italia pozvala osm současných designérů, aby se připojili k Circle of Harmony a vytvořili jedinečnou kombinaci designů, které vzdávají hold středomořskému životnímu stylu. .

DEEP

od
NIKA ZUPANC

"Tato kolekce byla navržena
a vyrobena s maximální pečlivostí
a je zde, aby vás objala a chránila,
aby vám pomohla se na chvíli zastavit,
aby stala se vašim skutečným domovem.
Pod vlnami se vždy skrývá klidný oceán.
Jednotlivé objekty jsou vyvážené svou formou,
nadčasové povahou materiálů, z nichž jsou vyrobeny
a nabízejí nekonečné možnosti změn
a kompozice."
NIKA ZUPANC
DEEP

Pohovka Deep je úzce spojena s vodou a její tekutou povahou, smyslnými liniemi, které připomínají odliv a příliv. Je k dispozici v různých hloubkách a tvarech podsedáků, což je zárukou nesčetných kombinací a nekonečných kompozic s ostatními prvky.


OBJEVTE VÍCE >

NIKA ZUPANC

Nika Zupanc předefinovává svět interiérového designu ve svou osobní, poetickou a výrazně ženskou módu. Její objekty vzdorují racionalitě a vytvářejí intimní, emocionální a intuitivní dimenzi. Její vizuální jazyk si klade za cíl „sdělovat věci, které nelze říci“ a posouvat hranice materiálů a možností vdechnutím života rafinovaným kouskům, které byly pečlivě vytvořeny a upraveny. Proto Elle USA použilo k popisu její práce slova „punková elegance“. Její instalace jsou vystaveny v nejvýznamnějších uměleckých galeriích na světě a často jsou výsledkem partnerství a speciálních projektů, jako například s milánskou galerií Rossana Orlandi. Využívá eklektický přístup, který překlenuje propast mezi uměním a designem, a postupem času ji to vedlo k realizaci projektů interiérového designu, které sleduje od A do Z, a upravuje je do nejmenších detailů se sofistikovanou estetikou nabitou motivy a odkazy, které se všude objevují ve skutečném stylu Giò Ponti. Její ucelené myšlení pomohlo k setkání s Natuzzi, protože je v dokonalém souladu s filozofií „úplné harmonie“ značky. A tak vznikla sbírka, která se zaměřuje na vlny, jejich vizuální dopad a vnitřní náladu, kterou vytvářejí, protože každý kus byl navržen pro život vnímaný jako emocionálně nabitý zážitek a příbytek pro duši. Kolekce, ve které se ocitnete je ukolébaná uklidňujícím poznáním moře a věčné krásy středomořské přírody - zdroj sdílené inspirace pro Natuzzi a Zupanc.

INFINITO

od
MARCANTONIO

 
"Ve světě designu
jsme doslova zahlceni tvary.
Je potřeba otevřít nové cesty.
S Natuzzi Italia jsme transformovali
symbol nekonečna do atraktivní
trojrozměrné podoby,
skulptury plné křivek, která se sama sesouvá
a stává se odpočinkovou pohovkou,
s pohodlným posezením a lehátkem
ve střední části."
MARCANTONIO
INFINITO

Pohovka Infinito vznikla díky téměř nemožné výzvě převzít tvar nekonečna - jednoho z nejmocnějších symbolů lidstva – a proměnit ho v pohovku, základní stavební kámen pro společnost Natuzzi Italia.


OBJEVTE VÍCE >

MARCANTONIO

Marcantoniovo zkoumání neustále stírá hranice mezi uměním a designem. Jeho osobnost a práce jsou fúzí lásky k umění a jedinečných kousků; jeho designové objekty mají být součástí každodenní domácnosti a jejich dvojí povaha je svázána jeho zcela volným kreativním myšlením. Se silným smyslem pro humor, láskou k přírodě a vlastní osobní vizí současného designu vytvořil díla, která se již stala moderními ikonami. Jeho vizi a poetický přístup dokonale shrnují slova: „Design nás učí kreslit, ale nápady se učíme z umění. Ve světě designu jsme přeplněni tvary a myslím, že buď přejdeme k technologii aplikovaného designu, která bude vždy dávat smysl, ale to není můj obor, nebo směřujme k poezii.“ Rozhodně si vybral tu druhou cestu a inspiruje se anti-akademickými a vizionářskými osobnostmi, jako jsou Ingo Maurer a Gaetano Pesce. Marcantonio v nich vidí koncept „nečisté“, zkříženě oplodněné a hravé kreativity, která vyplývá z neustálého prolínání nejrůznějších odvětví, od kultury pop-artu po příběhy a od primitivního umění po komiksy, kde mají rozdíly své vlastní vnitřní hodnoty a jsou v kontrastu s konceptem čistoty designu. Tato stejná vnitřní hodnota vždy podporovala vizi designu společnosti Natuzzi. Proto (pro novou kolekci Circle of Harmony, pro kterou jsou designové směsi základním kamenem) Pasquale Junior Natuzzi „vyzval“ Marcantonia a jeho kreativní mysl k tomuto společnému podniku se značkou a zapojil ho do projektu, který na jedné straně téměř nemožný výkon a na druhé straně nejlepší způsob, jak vytáhnout ten úžasný vnitřní svět, který se rodí z díla každého umělce/návrháře, z něhož vniká nezaměnitelný jedinečný pocit.

ARGO

od
PAOLA NAVONE

"Cestování je můj způsob dýchání.
Cestování je způsob pohledu na svět.
Když cestuji, ukládám si do hlavy barvy,
tvary, materiály, pocity, pohledy.
Vždy se objeví něco odlišného a neočekávaného.
Když se zrodí projekt, tak prvky potřebné
k vytvoření nové myšlenky ožijí,
je to skoro jako magie."
PAOLA NAVONE
ARGO

Paola Navone se inspirovala Homérovou Odysseou (Argos je Ulysseův pes, který ho jako první pozná, když se po více než dvaceti letech vrací na Ithaku) a vymyslela kolekci, která láskyplně čeká na náš návrat domů, aby nás přivítala, uklidnila a zahřála.


OBJEVTE VÍCE >

PAOLA NAVONE

Paola Navone se na mezinárodní scéně prosadila koncem 70. let, kdy byla klíčovou postavou skupiny Alchimia (nejavantgardnější skupiny na italské designérské scéně) a pracovala po boku takových jmen, jako jsou Ettore Sottsass, Andrea Branzi a Alessandro Mendini. Je velkou světoobčankou, nenasytně se zajímá o jiné kultury (zejména orientální) a cestování považuje za prostředek k rozvíjení své fantazie a hledání inspirace; cestování ji nejvíce uspokojuje a kromě obvyklého překračování zeměpisných hranic obvykle posouvá hranice i v jiných oblastech. Během své bohaté kariéry bez námahy přechází z jedné profesní role do druhé (umělecká ředitelka, designérka, architektka, esejistka, interiérová designérka, pedagožka a kurátorka výstav a akcí), což svědčí nejen o její schopnosti mimořádně vzrušujícího eklekticismu, ale také o plodnosti její práce. Z její tvorby vystupují všechny barvy a chutě (objevené, obdivované a zažité) jižní polokoule, které jsou však zmírněny styly a tvary bohaté západní tradice. A právě její láska k tradičním a klasickým formám bytových doplňků vedla v roce 2010 k první spolupráci se společností Natuzzi, kdy vznikla kolekce I Fondamentali; jednalo se o soubor křesel a pohovek, které čerpaly inspiraci z historických kreseb, jež všichni známe, ale byly osvěženy moderním nádechem. Formy nám známé, ale zjemněné a nově definované drobnými sofistikovanými detaily, které z nich dělají nadčasové předměty, stírající hranici mezi minulostí a budoucností s jemným jazýčkem na vahách. Tato řada se stala ikonou stylu Natuzzi Italia a trvalou součástí kolekcí. Je ukázkovým příkladem nadčasové harmonie - stejně jako její nový projekt, který reaguje na výzvu Pasquale Juniora Natuzziho vstoupit do Kruhu harmonie a vytvořit kolekci, která je směsicí jedinečných designů a poctou středomořskému životnímu stylu. Téma, které interpretovala svým vlastním, mimořádně jedinečným způsobem, jak se dá očekávat od návrhářky, která je typicky kosmopolitní a neúnavně hledá nové světy i neotřelé materiály, formy a struktury.

NEW
CLASSIC

od
FABIO NOVEMBRE

"Prvky, které charakterizují
moderní pohovku, jsou stále
minimalističtější a očekává se,
že veřejnost bude disponovat požadovanou
citlivostí, aby je mohla posoudit.
Toto je jediné možné vysvětlení,
proč se tolik klasických modelů
i nadále objevuje v domácnostech po celém světě.
New Classic se zrodila s cílem
přiblížit k sobě oba tyto světy."
FABIO NOVEMBRE
NEW CLASSIC

New Classic (nová klasika) je přepracování klasické pohovky Chesterfield od Fabia Novembre. Dostala současný městský nádech a je pečlivě navržena s harmonickým spojením kulatých a hranatých tvarů a objemů. Dílo, které vám okamžitě vybaví vize Apulie s nezapomenutelnou atmosférou a nadčasovou harmonií.


OBJEVTE VÍCE >

FABIO NOVEMBRE

Díky vizuální síle a ikonické povaze svého stylu je Fabio Novembre předním světovým hráčem v mezinárodním designovém průmyslu více než dvacet let. Jeho práce, která se vyznačuje vysoce rozpoznatelným vizionářským přístupem, získala v průběhu let řadu ocenění a zmínek v publikacích. Byl vědeckým ředitelem Akademie Domus a od roku 2019 působil ve vědeckém výboru Muzea designu na milánském Triennale. Novembre a Natuzzi nejenže spojuje pouto s Apulií, která je „mateřskou zemí“ a múzou pro oba, ale mají také společnou vášeň pro vyprávění. Právě to spustilo jejich první klíčový projekt nazvaný Intro, který byl instalací Triennale 2016 vystavený na výstavě „Stanze- Altre filosofie dell’abitare“ („Pokoje - nové koncepty bydlení“) ve spolupráci se Salone del Mobile. Fascinující projekt založený na velmi vznešeném konceptu a nositeli vznešeného poselství, Intro dostal do popředí to nejlepší z Novembre i Natuzzi. Soustředěním se na koncept ložnice navrácené k nejdokonalejším kořenům předků se jeho mysl usadila na vajíčku představovaném oválným výklenkem s vnějším zrcadlovým kovovým pláštěm a tmavě červeným interiérem, který vypadá téměř jako děloha; tento výklenek doslova vtáhne návštěvníky, izoluje je v nadpozemské dimenzi, než je vrátí do světa znovuzrozeného se živějším vědomím. Intro je vyrobeno z materiálů běžně používaných pro výrobu pohovek a je kompletně ručně sestavováno těmi, kteří každý den vytvářejí pohovky, a zůstává tak jedinečným uměleckým dílem a byl způsobem, jak nabídnout mezinárodnímu publiku na Triennale hmatatelný důkaz lásky k řemeslu, kterou Natuzzi vždy měla. Po čtyřech letech pokračují Natuzzi a Novembre ve své pozoruhodné týmové práci, jak je patrné ze silné odvážné estetiky nové kolekce a z Circle of Harmony s projektem, který v sobě ukrývá veškerou mimořádnou vizuální sílu designéra z Lecce, kterého mnozí přirovnávávají k Fellinimu pro jeho schopnost vytvářet obrázky s nezaměnitelnou ochrannou známkou.

PABLO

od
CLAUDIO BELLINI

"Každý charakteristický prvek
apulské kultury, od její gastronomie
až po její design, je výsledkem
unikátní kombinace jednoduchosti
a těch nejlepších ingrediencí.
Výsledek tohoto pozitivního přístupu
k životu se odráží v mé nové kolekci,
a to jak v jejích jemných křivkách,
- díky nimž působí tak přívětivě -
tak v jejím minimalistickém vzhledu."
CLAUDIO BELLINI
PABLO

Radost a velkorysost středomořské kultury se promítá do všestranného sedacího systému s příjemným povědomým designem. Pablo je první pohovka Natuzzi Italia, u které si můžete vybrat z 2 výšek zádových opěrek. Hraje si s výškami a geometrickými tvary, područky byly vyvýšeny kovovými kroužky se saténovou povrchovou úpravou na obou koncích, které ladí s nohami ve stejném provedení.


OBJEVTE VÍCE >

CLAUDIO BELLINI

Claudio Bellini (1963) architekt, designér a umělecký ředitel, žije a pracuje v Miláně. Jeho silná fascinace kreativitou sahá až do raných dětských let, kdy vyrůstal se svým otcem Mariem Bellinim, který je průkopníkem současného designu. V roce 1996 založil Claudio Bellini, milánské multidisciplinární designérské studio formované hlubokým porozuměním procesu navrhování. To byl zlom v jeho kariéře, když si vybudoval vlastní výraznou značku. Jádro jeho designového přístupu s ohledem na požadavky rostoucích globálních trhů je založeno na harmonii krásy a efektivity. Jeho inovativní přístup přispívá k originálním a významným projektům s předními světovými společnostmi. „Nyní jsem světový občan s italskou duší“. Jeho globální vize a schopnost porozumět dynamice různých kultur a trhů - podporovaná talentovaným nadnárodním týmem - rozšířila studio s více než stovkou klientů z Dálného východu do Ameriky a přinesla uznání jako jednu z nejvlivnějších evropských designérských postupů po celém světě. Vždy má vášeň předávat své znalosti mladým generacím pořádáním konferencí po celém světě a několik let je profesorem nábytkového designu na univerzitě v Janově. V době pokroku se Claudio Bellini vyvinul jako slavný designér, ale zachoval si svou zvědavost, která mu umožňuje být nadšený pro každou fázi procesu návrhu. Má otevřený přístup v kombinaci se zvláštním citem pro odlišnou kulturu a historické dědictví.

BUDDIE

od
MAURO LIPPARINI

"Můj přínos
vždy spočíval ve vyprávění příběhů
vycházejících z různých poetických inspirací,
jež se mohou v průběhu času vyvíjet.
Snažím se být interpretem současnosti
a zároveň vizionářem budoucnosti.
Miluji míchání různých forem, funkcí, estetiky
a etiky jako ingrediencí sloužících k vytváření
harmonických produktů."
MAURO LIPPARINI
BUDDIE

Buddie je současným pojetím obývacího pokoje s univerzálním systémem, který lze donekonečna přestavovat, stejně jako opěradla a sedáky, které do sebe plynule zapadají v triumfu překrývajících se tvarů, které jsou nejen esteticky příjemné, ale také funkční.


OBJEVTE VÍCE >

MAURO
LIPPARINI

Mauro Lipparini je eklektický architekt a designér, který vyjadřuje svou kreativitu ve všech oblastech: komplexní průmyslové projekty, vnitřní architektura, instalace, studium produktů. Lipparini promoval ve Florencii v roce 1980 a vybral si Itálii jako ideální místo pro svůj výzkum a práci. Je jednou z předních osobností „italského minimalismu“, mezinárodně úspěšného a jeho talent mu vynesl mnoho uznání. Studio Lipparini realizuje vizi svého stejnojmenného jména od ateliéru, bottegy, továrny, výstavní síně až po svět mimo ni. Trvá na tom, že návrhář musí být „ten, kdo se nikdy dlouho nespokojí s tím, co je, s tím, co bylo provedeno, a tak neustále tlačí vpřed k tomu, co může být“. „Věřím, že evoluce je ta skutečná, nepostradatelná konstanta dobrého designu.“ V souladu s renesančním idiomem si Lipparini udržuje pozoruhodně blízké, praktické vztahy s klienty studia, z nichž někteří zadávají práci na dvě a více desetiletí a jejichž ústní sdělení stačí na většinu propagačních snah studia. Jako součást této tradice je Studio Lipparini proslulé zákaznickým servisem na úrovni individuality, která je pro moderní svět do značné míry ztracena. Navzdory šíři a intenzitě práce studia je nakonec autorem sám Lipparini, jediný signatář všeho, co vyplývá jak ze studia, tak z bottegy. S klienty z celé Evropy a Asie a pověstí pečlivé preciznosti v každém detailu je každodenní odpovědnost za provoz a komunikaci Studia Lipparini obrovská a mnoho z nich nese jeho generální ředitelka a jediná neitalka Michelle Richterová. Svými zkušenostmi v oblasti marketingu, designu a produkčního dohledu a zkušenostmi klasické violoncellistky přispívá k jedinečné tvůrčí energii.

 
MYSLET DOPŘEDU BYBORRE®

Spolupráce s BYBORRE - jedním z nejvýznamnějších textilních inovačních studií na světě se sídlem v Amsterdamu - je jedním z těchto zkratů, jednou z převratných intuicí, které definují tvůrčí vizi Pasquale Juniora Natuzziho. Jeho přesvědčení, že inovace by se neměly omezovat na spolupráci se slavnými osobnostmi nebo s nejplodnějšími mozky současného světa designu, ale měly by vést společnost k tomu, aby od samého počátku přehodnotila celý výrobní proces s novým a radikálním přístupem, který spojuje kvalitu a udržitelnost na té nejvyšší úrovni. Přístup, v němž se procesu a výrobku přikládá stejná hodnota. Společnost BYBORRE se v tomto ohledu ukázala jako dokonalý partner a společník.
OBJEVTE VÍCE >